Pamukkale Üniversitesi Açık Erişim Arşivi

Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi

Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi

 

Recent Submissions

  • Akgül, Eyüp Sercan; Ertano, Caner; Diri, Banu (Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 2016)
    Duygusal Twitter, kullanıcıya kullanım kolaylığı sağlayan ve görsel kullanıcı ara yüzü ile hem bireysel, hem de kurumsal kullanıcılar için Twitter verisini ayrıştıran, analiz eden ve raporlayan bir programdır. Duygusal ...
  • Kızılkan, Önder; Akbaş, Çağatay (Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, 2016)
    Bu çalışmada güneş enerjisi destekli çok fonksiyonlu bir trijenerasyon sisteminin modellemesi ve termodinamik analizleri yapılmıştır. Sistemde, gaz türbinleri için yeni bir teknoloji olan güneş kulesi vasıtasıyla gaz çevrimi ...
  • Yıldırım, Tevfik; Kalyacı, Can B.; Mutlu, Özcan (Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, 2016)
    Gezgin Satıcı Problemi (GSP), başlangıç ve bitiş şehirleri aynı olan ve her şehrin sadece bir kez ziyaret edildiği minimum mesafeli turu bulma problemidir. Şehir sayısı arttıkça, kesin yöntemler ile kabul edilebilir sürelerde ...
  • Akman, Gülşen; Alkan, Atakan (Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, 2016)
    Dünyada ve ülkemizde kent içi ulaşımın büyük bir bölümü toplu taşımacılıkla gerçekleştirilmektedir. Toplu taşıma, araçlara değil, insanlara ulaşım kolaylığı ve olanağı sağlayan bir sistemdir. Bu nedenle kent içi ulaşımın ...
  • Yılmaz, Zafer; Erol, Serpil; Aplak, Hakan Soner (Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, 2016)
    Transportation has a great role in logistics. Many researchers have studied on transportation and vehicle routing problems. Transportation of hazardous materials (hazmat) is a special subject for logistics. Causalities due ...
  • Gökmen, Uğur; Türker, Mehmet; Çinici, Henifi (Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, 2016)
    Hatasız toz enjeksiyon kalıplama (TEK) işlemi için besleme stoklarının reolojik özellikleri iyi bilinmelidir. Bu çalışmada 316L paslanmaz çelik tozunun reolojik özelliklerine bağlayıcı sisteminin etkisini belirlemek amacıyla ...
  • Eraslan, Ahmet N.; Kaya, Yasemin; Varlı, Ekin (Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, 2016)
    An analytical model is developed to estimate the mechanical response of nonisothermal, orthotropic, variable thickness disks under a variety of boundary conditions. Combining basic mechanical equations of disk geometry ...
  • Bilici, Mustafa Kemal; Bakır, Barkın; Bozkurt, Yahya; Çalış, İrfan (Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, 2016)
    Son yıllarda, yeni ve kompleks yapılardaki malzemelerin kaynağı, endüstri için sorun teşkil etmektedir. Bu malzemelerin birleştirilmesinde katı hal kaynak yöntemleri etkili olmuştur. Alüminyum ve alüminyum alaşımlarından ...
  • Durgun, İsmail; Sakin, Ali (Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, 2016)
    Günümüzde küresel problemlerin etkisini hissedilir derecede arttırması, enerji verimliliği ve sürdürülebilir üretim yöntemlerine olan ilginin artmasına neden olmaktadır. Ayrıca bu olumsuz şartların sonucu olarak, ulusal ...
  • Sübütay, Halit; Şimşir, Mehmet; Aydın, Murat; Karaca, Bahadır (Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, 2016)
    Otomobillerde kullanılan kam milleri dökme demirden (gri dökme demir, küresel dökme demir) veya çelikten üretilmektedir. Bu çalışmada gri ve küresel grafitli dökme demirin yüzeylerinde çil oluşumunun sertlik, aşınma, darbe ...
  • Doğan, Nurcan; Doğan, Cemhan; Bilgin, Sezen; Hayoğlu, İbrahim; Dağıstanlı, Ömer (Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, 2015)
    Ülkemizde kavak, kayın ve istiridye mantarı olarak bilinen Pleurotus ostreatus, Agaricus bisporus’dan (şapkalı mantar) sonra üretimi yapılan ikinci mantar türüdür. Taze ve işlenmiş mantarlar ürünleri dünya çapında tat ve ...
  • Say, Dilek; Soltani, Mostafa; Güzeler, Nuray (Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, 2015)
    Kurutma işlemi ile gıdalardan suyun uzaklaştırılması eski zamanlardan beri bilinen bir yöntemdir. Kurutma yöntemleri arasında güneşte kurutma yöntemi; ucuz, oldukça kolay uygulanabilen, az işçilik ve daha az ekipman ...
  • Turkut, Gülsüm Merve; Çakmak, Hülya; Tavman, Şebnem (Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, 2015)
    Bu çalışmada, kahvaltılarda sıkça tüketilen İzmir gevreği, farklı oranlarda süt ürünleri (İzmir tulumu, süt tozu ve peynir altı suyu tozu) kullanılarak proteince zenginleştirilmiş ve 5 mm kalınlığa sahip disk şeklinde ...
  • Seçkin, Gamze Uysal; Taşeri, Levent (Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, 2015)
    Meyve ve sebzelerin kurutularak muhafaza edilmesi, ilk çağlardan bu yana kullanılan eski bir muhafaza metodu olup, daha çok güneşte kurutma kullanılmıştır. Genel olarak tüketime hazır olan ürünler kuru meyvelerken, ...
  • Tüfekçi, Senem; Özkal, Sami Gökhan (Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, 2015)
    Gıda muhafaza yöntemleri arasında gıdadaki mevcut su oranını bozulmaya imkân vermeyecek şekilde azaltması, kesin ve ucuz bir muhafaza olanağı sunması açısından kurutmanın yeri ayrıcalıklıdır. İnsan kulağının işitebileceğinin ...
  • Konuk, Dilara; Korel, Figen (Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, 2015)
    Üzüm çekirdeği, başta şarap olmak üzere meyve suyu ve pekmez ürünlerinin üretiminde açığa çıkan organik bir atık olup, biyoaktif bileşikler açısından oldukça zengin olması nedeniyle gıda formülasyonlarında fonksiyonel bir ...
  • Gürlek, Gökhan; Akdemir, Özay; Güngör, Ali (Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, 2015)
    Türkiye’de gıda kurutma çalışmalarının önemli bir kısmı güneşte sergi yöntemi ile yapılmakta ve doğal olarak kurutulan ürünlerin kalitesi düşük olmaktadır. Günümüz rekabetçi piyasa şartlarında gıdaların daha gelişmiş ...
  • Konak, Ramazan; Köseoğlu, İlknur; Tan, Nilgün; Kocataş, Hilmi; Yemencioğlu, Ahmet (Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, 2015)
    İncir, yüksek oranda diyet lif, fenolik madde ve mineralleri içeren bir meyvedir. Ülkemizin sahip olduğu zengin incir mirası göz önüne alındığında antioksidan kapasitesi çok yüksek, renkli çeşitler mevcut olmasına rağmen ...
  • Özdemir, Yasin; Güven, Engin; Öztürk, Aysun (Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, 2015)
    Zeytinlerin salamurada bekletme, suda bekletme, kuru tuza katlama, delme ve/veya çizme gibi ön işlemler sonrasında kurutma yapılarak su içeriklerinin %15-20’ye kadar indirilmesi ile oleuropeinin içeriğinin azaldığı ve ...
  • Kavak, Dilek Demirbüker; Yemencioğlu, Ahmet (Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, 2015)
    Orta nemli meyveler, kurutulmuş meyvelerin rehidre edilmesiyle elde edilebilmektedirler. Kuru meyvelere kıyasla doğrudan tüketime daha uygun olan orta nemli meyveler, sanayide unlu mamüller, süt ürünleri, şekerlemeler gibi ...

View more